Search
Search

فهرست مطالب

Table of Contents

روستای فیلبند

روستای فیلبند

روستای فیلبند یکی از زیباترین روستاهای جنوبی شهرستان‌های بابل و آمل است که اکثر اوقات در اقیانوسی از ابر قرار گرفته است. فیلبند به بام شرقی مازندران نیز معروف است. آب‌وهوای آن به گونه‌ای است که پیش‌بینی‌های هواشناسی در مورد آن اصلا قابل‌ اعتماد نیست. در یک روز ممکن است شاهد چندین پدیده جوی باشید و تنها به فاصله چند ساعت هم برف، هم باران و هم پرتوهای درخشان آفتاب تابان را به تماشا بنشینید.

معرفی اجمالی روستای فیلبند

روستای فیلبند مرتفع‌ترین روستای ییلاقی قسمت مرکزی مازندران است. فیلبند در جنوب شهرستان بابل در بخش بندپی غربی پذیرای گردشگران و علاقه‌مندان به طبیعت است. ارتفاع آن از سطح دریا حدود ۲۷۰۰ متر است. فیلبند بر فراز ابرها قرار دارد. به نحوی که اغلب روزها ابرها همچون دریایی آبی و آرام تا بی‌کرانه‌ها چشم را می‌نوازد و خیره می‌کند. البته زمانی هم که ابر و مه وجود نداشته باشد و هوا به‌طور کامل صاف و آفتابی باشد، می‌توان به تماشای مناظر اطراف پرداخت که بسیار لذت‌بخش است.

دیدنی‌های اطراف فیلبند

فیلبند در نزدیکی قله ۳۳۹۲ متری اندوار و حصین‌بن واقع شده و با نقاط همجوار خود بسیار تفاوت ارتفاع دارد. در خط‌الراس نزدیک به قله اندوار و در ارتفاعات جنوبی روستای فیلبند، امامزاده‌ای دیده می‌شود که به امامزاده قاسم معروف است. بقعه سفیدرنگ امامزاده قاسم در ارتفاع ۲۵۰۰ متری دارای یک دالان است که توسط سایبانی فلزی و شیروانی حفاظت می‌شود.

علت نامگذاری روستای فیلبند

نام فیلبند در اصل فلبند است. فل در زبان مازندرانی به معنای خستگی و بند هم به معنای بند آمدن و نتوانستن است. علت این نامگذاری به دلیل ارتفاع بالای ییلاق و کمرگاه‌های تندی است که عبور از آن را دشوار می‌کرده است.

آب و هوا و پوشش گیاهی

در فیلبند نمی‌شود به پیش بینی‌های هواشناسی در مورد آب و هوا اطمینان کرد. زیرا گاهی ممکن است چندین پدیده جوی را در یک روز شاهد باشید و هوای آفتابی، باران و بارش برف را تنها به فاصله چند ساعت با هم تجربه کنید. در فصل بهار و پاییز، در یک نیم روز ممکن است همه پدیده های جوی از قبیل ابر و مه و باران و برف و تگرگ و رگبار و ناگهان رنگین کمان و هوای صاف و آفتابی را بدون لکه ابری مشاهده کنید.

روستای فیلبند در تابستان ها بیش از هزار و دویست خانوار جمعیت دارد. اما در زمستان بطور کلی خالی از سکنه است زیرا شدت سوز و سرما و برف امکان زندگی را غیر ممکن می‌سازد و در سال قریب به ۷ ماه پوشیده از برف است. در این منطقه چشمه‌های کوچک و بزرگ بسیاری وجود دارد، لار چشمه کوچکی در منطقه فیلبند است که املاح معدنی فراوانی را داراست و برای درمان درد کلیه از این چشمه استفاده می‌شود. آب چشمه‌های این منطقه دارای فلوئور بوده که تاثیر بسیاری در استخوان‌بندی مردم روستای فیلبند گذاشته است.

گیاهان منطقه فیلبند بسیار زیبا هستند و از جذابیت‌های کافی برخوردارند. به طوری که وقتی بعد از سپری شدن زمستان هفت ماهه گل‌ها به بار می‌نشینند و جویبارها جاری می‌شوند، منطقه فیلبند بسیار زیبا خواهد شد که در عکس‌ها نمونه‌هایی از آن را مشاهده می‌کنید.

امکانات روستای فیلبند

روستای فیلبند به خدماتی مانند آب لوله‌کشی و خانه‌ها و ویلاهایی خوب مجهز است. علاوه بر این، تکیه‌ای به نام تکیه غرب هم در روستا وجود دارد که می‌توان برای موارد مختلف مانند اجاره اتاق و استفاده از سرویس بهداشتی و … به آن مراجعه کرد. البته باید توجه داشت که در زمان تعطیلات و فصل تابستان به دلیل تعداد بالای گردشگر، مشکل کمبود آب در روستای فیلبند وجود دارد و ممکن است در ساعت‌هایی از شبانه روز آب قطع شود.

روستای فیلبند در فصول مختلف سال

فیلبند در بهار

در کنار ویژگی‌های جذاب منطقه فیلبند ، آب و هوای این ییلاق در فصل بهار آن را خاص تر کرده است.  این فصل با بارش باران و برف، تگرگ و تابش آفتاب، رنگین کمان و وزش باد در یک روز غافلگیر کننده است و از معجزه های طبیت استان مازندران به شمار می رود. به دلیل همین ویژگی فیلبند به روستای چهارفصل نیز مشهور شده است.

فیلبند در تابستان

تابستان در فیلبند هوا بسیار خوش و در برخی مواقع سرد است. منظره ابرها و هوای تازه روستا،  فکرها را از هوای شهر در فصل تابستان بیرون می آورد.

فیلبند در پاییز

هوای فیلبند در فصل پاییز سرد است و تحمل این سرما برای مردم عادی و گردشگران مشکل به نظر می رسد. روستا در این فصل کم کم خالی از سکنه می شود.

فیلبند در زمستان

فیلبند در فصل زمستان به دلیل بارش برف و قطع راه‌های ارتباطی تقریبا بدون سکنه می‌شود، ولی با شروع فصل بهار و جاری شدن جویبارها و رویش گیاهان خوراکی، بار دیگر زندگی و شور و شوق به منطقه بازمی‌گردد.
زمستان های فیلبند بسیار سرد و هوا استخوان سوز است. به ندرت می توان کسی را پیدا کرد که در این موقع از سال در این روستا اقامت داشته باشد.

در نهایت بهترین زمان سفر به فیلبند فصل بهار و تابستان است. زمانی که گرمای هوای دیگر شهرها، اینجا به نسیم سرد و خوشایندی تبدیل می‌شود.

مسیرهای دسترسی به فیلبند

جاده سنگچال به روستای فیلبند

اولین مسیر دسترسی به روستای فیلبند از طریق جاده هراز است. فاصله تهران تا فیلبند در حدود ۱۷۰ کیلومتر است. اما به‌دلیل جاده فرعی کوهستانی دسترسی به روستای فیلبند و پیچ‌وخم‌های این جاده، طی کردن آن در حدود چهار ساعت زمان می‌برد. برای رفتن به فیلبند باید جاده هراز را تا جنگل الیمستان ادامه داد و روبه‌روی روستای «پرن» به مسیر فرعی جاده فیلبند وارد شد. این مسیر فرعی کوهستانی، در شرق جاده هراز قرار دارد.

از ابتدای این جاده فرعی، ۳۰ کیلومتر تا روستای فیلبند فاصله است. اما طی کردن این مسافت در حدود یک ساعت زمان می‌برد. ابتدای این جاده کوهستانی از روستای «پاشاکلا» می‌گذرد و در ادامه به روستای «سنگ چال» می‌رسد. فیلبند بعد از این روستا قرار دارد. اما فاصله سنگ‌چال تا فیلبند، بسیار پرپیچ‌وخم می‌شود و به‌خصوص در زمان بارندگی، تردد در این جاده می‌تواند خطرساز شود. در ابتدای جاده مینی‌بوس‌هایی نیز به روستا تردد می‌کنند.

جاده فیلبند به سنگچال جاده‌ای بسیار پرپیچ و خم است که در فاصله ۵ کیلومتری این دو روستا اختلاف ارتفاع به ۷۰۰ متر می‌رسد. روستای سنگچال نیز زیبایی‌های منحصربه‌فرد و خاص خود را دارد. منظره سنگچال از جاده منتهی به فیلبند واقعا چشم‌نواز است.

جاده روستای شیخ موسی به فیلبند

یک مسیر فرعی از روستای شیخ موسی به روستای فیلبند وجود دارد که مناظر و چشم‌انداز بسیار فوق‌العاده‌ای دارد. این جاده آسفالت نیست و شوسته است و از میان دره و کوه میگذرد. اگه قصد دارید لذت رانندگی بر فراز ابرها را تجربه کنید، این جاده هیجان انگیز را توصیه می کنیم. البته ناگفته نماند که برای عبور از این جاده حتما نیاز به خودروهای آفرود می‌باشد.

فقط و فقط در شرایط زیر ازین جاده عبور کنید:

  • با خودروی آفرود (به هیچ عنوان با خودوری سواری در این جاده حرکت نکنید)
  • در روزهای آفتابی و از اواسط بهار تا اواخر تابستان (به هیچ عنوان در پاییز و زمستان از این جاده گذر نکنید.)

منبع wikipedia

برچسب ها:

نوشته های مشابه:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌های گردشگری

دخمه های کافرکلی

دخمه های کافرکلی هراز

دخمه های کافرکلی یکی از جاذبه‌های گردشگری تاریخی استان مازندران و شهرستان آمل می‌باشد. همواره اشاره کردیم که در کنار زیبایی‌های بی‌مثال استان مازندران، جاذبه‌های

آبشار سنگ نو

آبشار سنگ نو

شهرستان بهشهر که به اشرف‌البلاد نیز معروف می‌باشد، علاوه بر

آبشار اسکلیم

آبشار اسکلیم

استان مازندران مخصوصا شهرستان سوادکوه، جاذبه‌های گردشگری طبیعی فراوانی همچون

ویزیت مازندران در اینستاگرام

جدیدترین مقالات

مقاصد کمپینگ مازندران

مقاصد کمپینگ در مازندران

شب ماندن در جنگل یکی از لذت‌بخش‌ترین تجربه‌هایی است که می‌توان در سفر به استان مازندران داشت. اما باید در نظر داشت که برای سفری

مارگزیدگی

مارگزیدگی

مارگزیدگی از جمله اتفاقاتی است که ممکن است در طول