Search
Search

فریدونکنار

فهرست مطالب

Table of Contents

فریدونکنار یکی از شهرهای زیبا و خوش آب و هوای ساحلی در استان مازندران است. نامگذاری و قدمت شهرستان فریدونکنار به فریدون، نبیره جمشید جم و از پادشاهان اساطیری ایران، باز می‌گردد. فریدون در منطقه‌ای کنار ساحل دریای خزر اطراق می‌کند که این منطقه به فریدونکنار نامگذاری می‌شود. “کنار” در فرهنگ محلی به مهاجران و غریبه‌ها اطلاق میشده‌ که در کنار مناطق آباد سکونت می‌کرده‌اند. نام قدیم این شهر فری‌کنار بوده‌است.

موقعیت جغرافیایی

این شهرستان از سمت شمال با دریای خزر، از سمت شرق با شهرستان بابلسر و از سمت غرب هم‌مرز با شهرستان محمودآباد است. همچنین از سمت جنوب با شهرهای بابل و آمل همسایه‌ است. فریدونکنار از سال ۱۳۲۰ شهر شده‌است. با این وجود از لحاظ تقسیمات سیاسی تا دهه ۷۰ شمسی به صورت دهستان بوده و در این دهه از دهستان به بخشداری تبدیل و از سال ۱۳۸۶ ه.ش نیز شهرستان شده‌است.

اقلیم فریدونکنار

بارندگی‌های فراوان و زمین حاصلخیز و جلگه‌ای از قدیم فریدونکنار را به کشتگاه مستعد برنج و حبوبات تبدیل کرده است. وجود آبگیرها و آب‌بندان‌های متعدد، بافت ویژه‌ی جنگلی و آب و هوای معتدل خزری آن را به صورت یکی از زیستگاه‌های منحصر به فرد زمستانی پرندگان زیبای مهاجر به ویژه درنای سیبری درآورده است.

امکانات رفاهی

در شهرستان فریدونکنار شهرک‌های ساحلی وجود دارد. این شهرک‌ها در دوره پهلوی دوم برای رفاه حال مسافرین و توریست در اطراف این شهر بنا شده‌ است. دلیل آن هم این است که در منطقه شمال ایران، شهرستان بابلسر که در آن زمان فریدونکنار بخشی از آن بوده بعد از شهر چالوس به دلیل شرایط منحصربه‌فرد ساحلی، انتخاب دوم توریست‌ها بوده‌است.

اقتصاد

شهرستان فریدونکنار دارای یک بندر چند منظوره می‌باشد که این بندر متصل به شاهراه آبی شمال ایران  است. در حال حاضر این بندر بیشتر در بخش نفت و گاز فعال بوده و همچنین واردات ذرت و گندم از حوزه شمالی دریای مازندران و صادرات سیمان به آن منطقه از این بندر امکان‌پذیر گردیده و مسیری برای کشتی‌های روسی می‌باشد. بندر و گسترش فعالیت‌های آن یکی از استعدادهای بالقوه برای جذب نیروی کار در شهر است. اما متاسفانه به دلیل ضعف مدیریت شهری علی‌رغم گذشت زمان بسیار زیاد هنوز به صورت بالفعل در نیامده است. وجود امکانات و تأسیسات بندری و حمل و نقل و ترانزیت دریایی از مهم‌ترین امتیازات فریدونکنار است.

یکی دیگر از درآمدهای اقتصادی این منطقه، کشت برنج و فروش وسیع برنج فریدونکنار در سطح کشور می‌باشد. برنج طارم محلی فریدونکنار برندی مشهور، پرفروش و با کیفیت در سطح ایران می‌باشد. اکثر ساکنین این شهر به نوعی با فعالیت‌های مربوط به برنج و برنجکاری در ارتباط هستند و منافع سرشاری از برنج نصیب این شهر می‌شود. همچنین صید و فروش انواع ماهی‌های دریای مازندران بخصوص ماهی‌های آزاد، سفید، کفال، ازون برون و خاویار در فصل پاییز، زمستان و اوایل بهار دارای رونق بسیاری است. بازار ماهی فریدونکنار به عنوان یکی از بزرگترین (به لحاظ حجم فروش ماهی) و معروف‌ترین بازارهای فروش ماهی استان مازندران شهرت دارد.

سوغات فریدونکنار

  • انواع برنج مرغوب و معطر (بخصوص طارم محلی یا سنگه طارم که محصول خاص و سنتی این شهر است و ارقام دیگر برنج نظیر هاشمی و دمسیاه)
  • ماهی(کفال، کولی، کپور، سفید، اوزون برون)
  • خاویار ماهی اوزون برون که از مرغوبترین خاویارهای دنیاست و شهرت جهانی داشته
  • میوه‌های مختلف فصلی (پرتقال، انار، نارنگی، ازگل، سیب، لیمو، انجیر و…)

مسیر دسترسی و نقشه

منبع wikipedia

جاذبه های گردشگری فریدونکنار

مشاهده همه

برچسب ها:

نوشته های مشابه:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌های گردشگری

دخمه های کافرکلی

دخمه های کافرکلی هراز

دخمه های کافرکلی یکی از جاذبه‌های گردشگری تاریخی استان مازندران و شهرستان آمل می‌باشد. همواره اشاره کردیم که در کنار زیبایی‌های بی‌مثال استان مازندران، جاذبه‌های

آبشار سنگ نو

آبشار سنگ نو

شهرستان بهشهر که به اشرف‌البلاد نیز معروف می‌باشد، علاوه بر

آبشار اسکلیم

آبشار اسکلیم

استان مازندران مخصوصا شهرستان سوادکوه، جاذبه‌های گردشگری طبیعی فراوانی همچون

ویزیت مازندران در اینستاگرام

جدیدترین مقالات

مقاصد کمپینگ مازندران

مقاصد کمپینگ در مازندران

شب ماندن در جنگل یکی از لذت‌بخش‌ترین تجربه‌هایی است که می‌توان در سفر به استان مازندران داشت. اما باید در نظر داشت که برای سفری

مارگزیدگی

مارگزیدگی

مارگزیدگی از جمله اتفاقاتی است که ممکن است در طول