Search
Search

محمودآباد

فهرست مطالب

Table of Contents

محمودآباد نسبت به سایر شهرهای شمال قدمت چندانی ندارد، ولی از جمله شهرهای ساحلی محبوب، نه تنها در مازندران بلکه در شمال کشور محسوب می‌شود. محمودآباد شهر نسبتا جدیدی است، به طوریکه تا دوره ناصرالدین شاه قاجار خبری از شهری به ای نام نبود. این شهر در ابتدا تنها مسجد، بندر، ساختمان‌های مسکونی و راه آهن داشت تا آنکه در سال ۱۳۰۸ ه.ش و پس از آن مجددا اصلاح و بخش‌های جدیدی به آن افزوده شد.

موقعیت جغرافیایی

محمودآباد در کنار جاده ساحلی و در مجاورت دریای خزر قرار گرفته است. طوریکه از سمت شمال به دریای خزر محدود شده است. همچنین جاده محمودآباد-آمل ارتباط آن را با جاده هراز برقرار می‌کند. شهرستان محمودآباد از سمت شرق به شهرستان فریدونکنار و از سمت غرب به شهرستان نور متصل است. شهرستان آمل نیز در سمت جنوب آن قرار گرفته است. ارتفاع شهر از سطح دریا منفی ۲۲ متر  است. از نظرجغرافیایی در ۵٢ درجه و ١۶ دقیقه‌ی درازای شرقی و ٣۶ درجه و ٣٨ دقیقه‌ی پهنای شمالی قرار دارد.

پیشینه محمودآباد

شهر فعلی محمودآباد از قدمت تاریخی زیادی برخوردار نیست. اگرچه تاریخ این شهر با روستای تاریخی اهلم که در مجاورت آن قرار دارد یکی دانسته می‌شود. شالوده اصلی شهر در دوره ناصرالدین شاه پایه‌گذاری شد. تا قبل از آن تنها اثر معماری مهم، راه ساحلی شاه عباسی و یک امامزاده بوده‌است.

احداث بنای فعلی به حاج محمدحسن‌خان اصفهانی (پدر محمدحسین امین‌الضرب) در دوره ناصرالدین‌شاه بازمی‌گردد. او اقدام به ساخت مسجد، کاروانسرا (بعدها قلعه)، بندر، حمام، ساختمان تجاری، بناهای مسکونی و همچنین راه‌آهن کوچکی از بندر تا دامنه‌های البرز در جنوب شهر نمود. راه‌آهنی که اواخر دوره ناصرالدین شاه و توسط بخش غیر دولتی ساخته شده بود. این راه آهن در ابتدا قرار بود بندر را به آمل و سپس آمل را به تهران وصل کند. راه‌آهن مزبور مدتی بعد با کارشکنی درباریان و به بهانه به خطر افتادن جان چارپایان منطقه برچیده شد. محمودآباد در ادامه و در دوره پهلوی اول بیشترین توسعه را داشته است.

آب و هوا

شهر محمودآباد از نظر تقسیمات اقلیمی جزو اقلیم معتدل و مرطوب به شمار می‌رود. آب و هوای آن مانند اکثر شهرهای ساحلی استان، معتدل و مرطوب بوده و بیش‌ترین درجه حرارت در تابستان‌ ۳۶ درجه بالای صفر و کم‌ترین درجه حرارت در زمستان‌ها ۱ درجه زیر صفر است.

اقتصاد محمودآباد

بر خلاف گذشته که اقتصاد شهر محمودآباد مبتنی بر صنایع کوچک بود، امروزه گردشگری، کشاورزی و ماهیگیری اساس اقتصاد شهر را تشکیل می‌دهد. همچنین به دلیل جلگه‌ای بودن و قرار گرفتن در جنوب دریای کاسپین، دارای زمین‌های شالیزار حاصلخیزی است. به جرات می‌توان گفت محمودآباد یکی از قطب‌های تولید برنج با کیفیت معطر و خوش‌ پخت در شمال ایران و به قولی در دنیا می‌باشد. از ارقام معروف برنج‌های زیر کشت مزارع برنج می‌توان به: طارم عطری، ندا، نعمت، فجر، دم سیاه اشاره نمود. علاوه بر کشاورزی، ارائه‌ خدمات‌گردشگری و ماهی‌گیری‌ از مشاغل اصلی ساکنان این منطقه است.

بازار محمودآباد در بین شهرهای کوچک اطراف مرکزیت داشته و شهرک‌های توریستی فراوانی در اطراف شهر رشد کرده‌اند. این شهر دارای چهار پارک به نام‌های ملت، مرکزی، لاله و طاهباز است. همچنین طرح سالم‌سازی دریا نیز در آن برقرار می‌باشد. هتل‌ها و امکانات اقامتی زیادی نیز برای گردشگران در محمودآباد و اطراف آن وجود دارد.

مسیر دسترسی و نقشه

منبع wikipedia

جاذبه های گرشگری محمودآباد

مشاهده همه

برچسب ها:

نوشته های مشابه:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌های گردشگری

دخمه های کافرکلی

دخمه های کافرکلی هراز

دخمه های کافرکلی یکی از جاذبه‌های گردشگری تاریخی استان مازندران و شهرستان آمل می‌باشد. همواره اشاره کردیم که در کنار زیبایی‌های بی‌مثال استان مازندران، جاذبه‌های

آبشار سنگ نو

آبشار سنگ نو

شهرستان بهشهر که به اشرف‌البلاد نیز معروف می‌باشد، علاوه بر

آبشار اسکلیم

آبشار اسکلیم

استان مازندران مخصوصا شهرستان سوادکوه، جاذبه‌های گردشگری طبیعی فراوانی همچون

ویزیت مازندران در اینستاگرام

جدیدترین مقالات

مقاصد کمپینگ مازندران

مقاصد کمپینگ در مازندران

شب ماندن در جنگل یکی از لذت‌بخش‌ترین تجربه‌هایی است که می‌توان در سفر به استان مازندران داشت. اما باید در نظر داشت که برای سفری

مارگزیدگی

مارگزیدگی

مارگزیدگی از جمله اتفاقاتی است که ممکن است در طول