رامسر شهری است رویایی با چشماندازی مسحورکننده و طبیعتی مثالزدنی. این شهر در شمال کشور و در غرب استان مازندران جای گرفته است. رامسر مملو از جاذبههای بینظیر طبیعی و گردشگری است و همین امر از محبوبیت آن در بین گردشگران حکایت میکند.
معرفی شهر رامسر
شهر رامسر، منطقهای است بسیار زیبا و بهرهمند از طبیعتی سرسبز، مطبوع و آبوهوایی دلنشین که سالانه میزبان جمع زیادی از گردشگران و طبیعتگردان از سراسر کشور است. این شهر زیبا در حاشیهی جنگلی کوههای البرز و دریای خزر از چشماندازی بکر و منحصربهفرد برخوردار است. در بین مردم ایران به عروس شهرهای ایران مشهور است و جایگاه مناسبی را در بخش گردشگری بدست آورده است.
شهرستان رامسر، سرشار از جاذبههای طبیعی و تاریخی باشکوه و ارزشمندی است که بازدید از آنها در یک روز امکانپذیر نخواهد بود.
نامگذاری رامسر
با توجه به برخی منابع و مستندات، نخستین سکونت انسان در این منطقه را به ۱۰ قرن پیش نسبت دادهاند. رامسر قبلها به سختسر معروف بودهاست. قویترین نظریه برای این نام به گویش محلی قدیمیها برمیگردد که به معنی «منطقهای که گل چسبنده و باتلاقی دارد» گفته میشود. در نهایت در سال ۱۳۱۴ بود که این منطقه به «رامسر» تغییر نام پیدا کرد. رامسر از دو واژهی «رام» به معنی «آرامش» و «سر» به معنی «مکان» تشکیل شده است.
موقعیت جغرافیایی شهرستان رامسر
شهرستان رامسر در وسط دریای خزر قرار دارد که در غرب استان مازندران و شرق استان گیلان واقع میباشد. اگرچه این شهرستان فعلا جزو استان مازندران محسوب میشود، اما از نظر فرهنگ و آداب و رسوم و همچنین بعد مسافت، بیشتر به استان گیلان نزدیک است و کمتر به استان مازندران. این شهر از سمت شمال به دریای خزر و از جنوب به رشتهکوههای البرز محدود شده است. شهرستان تنکابن در سمت شرق آن قرار دارد و شهرستان چابکسر در استان گیلان در سمت غرب آن جای گرفته است.
فرهنگ و تمدن
رامسر در گذشته گاهی جزو خاک گیلان و گاهی جزو خاک مازندران به حساب میآمد. در برهههایی از تاریخ ایران، مردان و دانشمندانی از آن برخاستند که در ساختن تمدن و فرهنگ و همچنین پیشرفت کشور ایران نقشهای مهمی ایفا کردند. در این منطقه مانند سایر مناطق ایران، فرهنگی در اثر گذشت ایام شکل گرفته است که متناسب با شغل و کسب و کار آنان بوده است. شغل مردم رامسر با توجه به اقلیم و آب و هوای خاص آن معمولا دامداری و زراعت در مزارع و صیادی در دریا بوده است.
زبان و گویش مردم
زبان و گویش مردم شهر زبان طبری با لهجه گیلکی میباشد. این زبان را جزو زبانهای شمال غرب ایران یا گروه زبانهای ایرانی دریای کاسپین میدانند. هرچند لهجهی آن بر حسب نقاط مختلف شهرستان متفاوت است. در این گویش مانند سایر گویشهای اقوام ایرانی فرهنگی به وجود آمده که به آن فرهنگ عامه (فولکلور) میگویند. این فرهنگ شامل دوبیتیها ، ترانهها، مثلها، افسانهها و زبانزدهاست که نشان دهنده عمق ارتباط توده مردم با آنهاست.
حمل و نقل
رامسر دارای راههای حمل و نقل هوایی و زمینی است. این شهر یکی از شهرهای محبوب در استان مازندران در دوران پهلوی بود و فرودگاه برای خدمت به گردشگران در آن ساخته شد. برخی از کاخهای متعلق به خاندان پهلوی در این شهر وجود دارد که از معروفترین آنها میتوان به کاخ موزه رامسر اشاره کرد.
در حال حاضر فرودگاه برای پروازهای خصوصی و ورزش در کنار سواحل دریای خزر کایت موتوردار و .. استفاده میشود. روزانه دو یا سه پرواز مسافربری با ظرفیت حدود ۶۰–۷۰ نفر به صورت رفت-برگشت از رامسر به تهران انجام میشود. در روزهای دوشنبه و جمعه پرواز رامسر به مشهد و برعکس برقرار است. فرودگاهی استاندارد با باند بتن مسلح نشست برخاست به طول ۲٫۷ کیلومتر در حال ساخت و احداث است. درصورت اتمام، هواپیماهای پهن بدنه مانند بوئینگ هم از آن پرواز خواهند نمود.
مسیر دسترسی و نقشه
منبع wikipedia
جاذبه های گردشگری رامسر
کاخ موزه رامسر
موزه رامسر که نام آن قبل از انقلاب، کاخ سلطنتی رامسر یا کاخ مرمر بوده است، مهمترین