در شهرهای استان مازندران هیچ محدودیتی برای اقامت وجود ندارد و تعداد بسیار زیادی هتل و سوئیت برای اجاره در دسترس مسافران و گردشگران است اما گاهی گردشگران و طبیعتگردان ترجیح میدهند به جای استفاده از هتل و ویلا و… کمپینگ در جنگل را تجربه کنند. کمپینگ در جنگل یکی از لذتبخشترین تجربههایی است که میتوان در سفر به این استان زیبا داشت. اما برای اینکه سفر ایمنی داشت لازم است پیش از سفر و کمپینگ در جنگل اقداماتی انجام داد. پیشنهاد میکنیم اگر علاقهمند به این نوع از سفر هستید و تمایل دارید شب را در جنگلهای سرسبز مازندران به صبح برسانید، حتما این مقاله از ویزیت مازندران را بخوانید.
وسایل ضروری کمپینگ در جنگل
مهمترین نکتهای که برای شب ماندن در طبیعت میبایست به آن توجه کرد به همراه داشتن وسایل اصلی کمپینگ است. قبل از همه برای کمپینگ به یک چادر مسافرتی خوب و کیسهخواب نیاز دارید. علاوه بر اینها برای کمپینگ در جنگل باید یک چراغقوه قوی، باطری اضافه، شارژر همراه، کبریت یا فندک و نقشهی محدودهی کمپینگ را به همراه داشت. کمپینگ در جنگل جای ریسک نیست. پس به هیچ عنوان روی چراغقوه و نقشه تلفن همراه حساب نکنید. ممکن است به هر دلیلی دسترسی شما به امکانات گوشی موبایلتان قطع شود، مثل تمام شدن شارژ گوشی و یا در دسترس نبودن پاور بانک.
در ضمن قبل از سفر یک بار چگونگی برپا کردن چادر مسافرتی را امتحان کنید. هر چادر مسافرتی روش خاص خود را دارد، که با یک جستجوی ساده در گوگل میتوانید راحتترین روش برای برپایی چادرتان را پیدا کنید.

چک لیست وسایل ضروری کمپینگ در جنگل
- چادر: چادر خود را متناسب با شرایط محیطی، تعداد نفرات، حجم بستهبندی برای حمل انتخاب کنید. در ضمن قطعات یدکی چادر فراموش نشود
- کیسه خواب: در کمپینگ در جنگل کیسه خواب بسیار با اهمیت است. پس متناسب با آبوهوای منطقه، کیسه خواب را انتخاب کنید تا عملکرد خوبی داشته باشند. به طور مثال اگر در فصل تابستان سفر میکنید، یک کیسه خواب تابستانه جوابگوی شماست.
- زیرانداز: برای انتخاب زیرانداز جهت کمپینگ در جنگل حتما به ابعاد چادر خود، تعداد نفراتی که قرار است از آن استفاده کنند و خاصیت ضدآب بودن و عایقبندی آن توجه داشته باشید. از زیراندازهایی استفاده کنید که بستهبندی کوچکتری دارند و به راحتی حمل میشوند.
- چراغ قوه یا هدلامپ: از آنجا که در دل جنگل، اثری از برق پیدا نمیشود پس مجهز بروید تا تاریکی هوا برایتان مشکلاتی ایجاد نکند و راحت بتوانید چادر و محیط کمپتان را روشن کنید.
- شارژر همراه: طبیعتا در جنگل برق نخواهید داشت. پس حتما پاور بانک جهت شارژ گوشی خود به همراه داشته باشید.
- فندک یا کبریت: برای برپایی آتش در جنگل جهت گرم شدن و یا پخت و پز نیاز به فندک و یا کبریت خواهید داشت.
- نقشه فیزیکی: همراه داشتن نقشه فیزیکی محدوده کمپینگ در جنگل لازم است. همانطور که در بالا اشاره کردیم، احتمال قطع شدن دسترسی شما به تلفن همراه وجود دارد.
همراه داشتن مواد غذایی و آب کافی
وقتی که کمپینگ در جنگل را تجربه میکنید، فراموش نکنید که در فاصلهی نسبتا زیادی از مرکز شهر قرار دارید، لذا دسترسی شما به همه چیز بسیار محدود است. بنابراین حتما مواد غذایی و آب کافی برای مدتزمان سفرتان به همراه داشته باشید. کنسروها و مواد غذایی نیمه آماده گزینههای مناسبی برای استفاده در کمپینگ هستند. از طرفی حتما چند ماده غذایی با کالری بالا مانند آجیل و شیرینیجات هم به همراه داشته باشید. چرا که هم وزنی ندارند و هم در جنگل نوردیهای طولانی به شما در تامین انرژی مورد نیاز بدنتان کمک خواهند کرد.
اگر کولهگرد هستید و نمیتوانید آب زیادی برای آشامیدن به همراه ببرید یک دستگاه تصفیه آب قابلحمل به شما کمک میکند تا بتوانید از آب رودخانه برای آشامیدن استفاده کنید. در ضمن حواستان باشد محل پختوپز را کمی دورتر از محل برپایی چادر در نظر بگیرید. با این کار احتمال نزدیک شدن حیوانات به محل استراحتتان بسیار کاهش پیدا میکند
یکی از لذتهای کمپینگ در جنگل، آشپزی در طبیعت است. اما اگر دوست ندارید آشپزی کنید و یا در آن مهارتی ندارید میتوانید از کنسرو و غذاهای آماده استفاده کنید.
نکات مهم آشپزی هنگام کمپینگ در جنگل
- مواد غذایی خام و فاسد شدنی مانند گوشت، مرغ و ماهی و … را در جای خنک نگه دارید تا فاسد نشود.
- حتما دقت داشته باشید که سوخت کافی برای پخت و پز داشته باشید.(هیزم و یا کپسول گازی یا …)
- استفاده از غذاهایی مانند ماکارونی، سیبزمینی، تن ماهی و سوپ فوری میتواند در کمپینگ بسیار کاربردی باشد.
- زبالهها و مواد غذایی معطر را در داخل چادر قرار ندهید.
- مواد غذایی را بدون مراقبت نگذارید چراکه ممکن است توسط حیوانات ربوده شوند.
داشتن لباس و کفش مناسب
از آنجا که قرار است در دل جنگل قدم بگذارید پس انتخاب لباس و کفش مناسب، در راحتی و آمادگی شما در طول کمپینگ بسیار تاثیرگذار است. در چنین سفرهایی بهتر است چند لابه لباس بپوشید و صورت گرم شدن یک یا دولایه از لباستان را کم کنید. تمام احتمالات را در نظر بگیرید و حداقل دو دست لباس اضافه همراه داشته باشید.
کفش نیز در این سفر بسیار مهم است. یک کفش خوب تاثیر بسیار زیادی در کیفیت و میزان رضایت شما از این سفر خواهد داشت. پس در هزینه کردن برای خرید کفش صرفهجویی نکنید.
لباس های لایه ای
لباس بیس
بیس یکی از مهمترین لباسهایی هستند که باید انتخاب کرد، چون به طور مستقیم با پوستتان ارتباط دارند و همانند پوست دوم بدن شما عمل میکنند . کاربرد این لباسها در فصول سرد و گرم بسیار زیاد است و از پوست شما در برابر اشعه UV خورشید محافظت میکنند. این لباسها در فصول سرد، علاوه بر تهویه مناسبی که دارند، مانع از خروج گرما شده و دمای بدن را حفظ میکنند و در فصول گرم، گرما و رطوبت را از بدن دفع میکند و موجب خنکی بدن در فعالیتها میشوند.
لباس میانی
این لباسها اصولا به صورت ژاکت یا سویشرت هستند و در هوای معتدل و سرد بسیار پرکاربرد میباشند. لباسهای میانی به صورت عایق نگهدارنده گرما عمل میکنند و وظیفهی حفظ دمای بدن را به عهده دارد. نکته مهمی که در این لباسها باید توجه داشت سبکی وزن آنها است.
لباس بیرونی
لایه بیرونی یا لایه سوم اصولا به عنوان محافظ بدن از عوامل خارجی مانند برف و باران مورد استفاده قرار میگیرد. حواستان باشد که لباس انتخابی شما باید در مقابل آب و باد مقاوم باشد. بنابراین از جنسهای ضد آب بیشتر استفاده کنید.

جعبه کمکهای اولیه الزامی است!
جعبه کمکهای اولیه را فراموش نکنید. پماد سوختگی، بانداژ، پماد آنتیبیوتیک، چسب زخم، آنتیهیستامین، ضد آفتاب، داروی مسکن، قیچی، پماد گزیدگی و موچین از مهمترین مواردی هستند که باید در جعبه کمکهای اولیه به همراه داشت. اگر خود و یا یکی از همسفرانتان دارو و یا قرص خاصی مصرف میکند حتما تعدادی بیشتر از مقدار مصرفش در جعبهی کمکهای اولیهتان قرار دهید.
جعبه کمکهای اولیه باید در کیف ضد آب قرار داشته باشد در غیر این صورت خودتان یک کیف ضد آب برای آن تهیه کنید. بعد از هر سفر، حتما پیش از هر کاری کمبودهای جعبه کمکهای اولیه خود را جبران کنید.

درست کردن اصولی آتش برای کمپینگ در جنگل
برای کمپینگ در جنگل، آتش درست کردن یکی از مهمترین کارهاست. درست کردن آتش به هنگام شب شما را از نزدیک شدن حیوانات وحشی در امان نگه میدارد، پس در یک محل امن با فاصلهای مناسب از چادرتان برای درست کردن آتش اقدام کنید. توجه کنید که هنگام آتش کردن در جنگل باید گودال آتش شما حداقل در فاصلهی ۳ متری از علفهای خشک قرار داشته باشد. کار سختی نیست، کافی است گودالی به عمق ۷ تا ۱۰ سانتیمتر حفر کنید و مقداری خاک یا سنگ مثل دیوار، دورتادور آن بچینید، با این کار از پخش شدن آتش جلوگیری خواهید کرد.
سرانجام مقداری آتشزنه اعم از یک تکه کاغذ و یا پنبه باشد را در وسط گودال قرار داده و سپس با اضافه کردن شاخههای خشک و نازک شروع به بزرگ کردن آتش کنید. در نهایت تکههای بزرگ و قطور هیزم را روی چوبهای نازک قرار دهید و حالا آتشزنه را روشن کنید. برای این کار میتوانید از ژل آتشزا و یا مقدار بسیار کمی الکل صنعتی هم کمک بگیرید.

سخن آخر
وسایل آشپزی، وسایل سرگرمی مانند کتاب و موزیک پلیر، اسپری دافع حشرات، دوربین عکاسی، عینک آفتابی، کلاه و … از دیگر وسایلی هستند که در این سفر ممکن است به آنها نیاز پیدا کنید. اگر به اطلاعات بیشتری در مورد کمپینگ نیاز دارید، پیشنهاد میکنیم مقالهی مفصل و جامع به نام آموزش کامل کمپینگ را مطالعه کنید.
منبع: instructables